Laktosfri
Utan gluten
Salviarostade kycklinglår med svamprisotto
parmesan och ruccola3.89 (450)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
- smör
- svartpeppar
Kycklinglår
570 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Torkad salvia
2 tsk
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 806 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglår i en ugnsform. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och torkad salvia. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Kvarta champinjoner. Finhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Finstrimla rödlök och lägg i en salladsskål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner riven parmesanost och en klick smör i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera salviarostad kyckling med svamprisotto och ruccolasallad.
Smaklig måltid!