Salviarostade kycklinglår med svamprisotto, parmesan och ruccola
Laktosfri
Utan gluten

Salviarostade kycklinglår med svamprisotto

parmesan och ruccola
3.89 (450)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • svartpeppar
Kycklinglår
570 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Torkad salvia
2 tsk
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör
(Mjölk)
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 806 kcal
  • Fett: 38 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglår i en ugnsform. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och torkad salvia. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Kvarta champinjoner. Finhacka gul lök och vitlök. 
Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
 Finstrimla rödlök och lägg i en salladsskål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner riven parmesanost och en klick smör i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera salviarostad kyckling med svamprisotto och ruccolasallad.
Smaklig måltid!