Smörstekt torsk med pepparrotssås
dill, spetskål och citron4.25 (230)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Pepparrot
¼ st
Salt
Spetskål
1 st
Citron, zest
1 st
Dill
20 g
Smör
Salt
Svartpeppar
Koljafilé
300 g
Salt
2 krm
Vetemjöl
Smör
Potatis
400 g
Pepparrot
½ st
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 603 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, grädde (lite i taget), vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Tillsätt riven pepparrot. Koka upp och smaka av med salt. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Skär spetskål i grova bitar. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Grovhacka dill.
Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar. Lägg över fisken på ett fat, men låt stekpannan stå till spetskålen.
Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Stek spetskål ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner citronzest och dill vid servering.
Klyfta den använda citronen och finriv pepparrot. Servera smörstekt kolja med pepparrotssås, spetskål, kokt potatis, citronklyfta och pepparrot.
Smaklig måltid!