Gräddig nötfärsgryta
med champinjoner och rödbetor3.96 (498)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- vetemjöl
- vatten
- svartpeppar
Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Smör
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kinesisk soja
½ förp
Persillade
½ påse
Svartpeppar
Kokt rödbeta
1 förp
Smör
½ msk
Salt
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 612 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Dela champinjoner och strimla rödlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn svampen ca 2 min. Tillsätt nötfärs, löken och salt, stek ytterligare ca 5 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten, vispgrädde och kinesisk soja. Koka ca 8 min. Tillsätt persillade och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Dela rödbetor i mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme och tillsätt rödbetor. Låt rödbetorna bli varma, smaka av med lite salt.
Servera gräddig nötfärsgryta med rödbetor och kokt potatis.
Smaklig måltid!