Gräddig nötfärsgryta med champinjoner och rödbetor

Gräddig nötfärsgryta

med champinjoner och rödbetor
3.96 (498)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • vetemjöl
  • vatten
  • svartpeppar
Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Svartpeppar
Kokt rödbeta
1 förp
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 612 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Dela champinjoner och strimla rödlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn svampen ca 2 min. Tillsätt nötfärs, löken och salt, stek ytterligare ca 5 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten, vispgrädde och kinesisk soja. Koka ca 8 min. Tillsätt persillade och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Dela rödbetor i mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme och tillsätt rödbetor. Låt rödbetorna bli varma, smaka av med lite salt.
Servera gräddig nötfärsgryta med rödbetor och kokt potatis.
Smaklig måltid!