Salsicciaburgare med tomat, ruccola, rostad paprikadressing och krispig kålsallad

Salsicciaburgare med tomat, ruccola

rostad paprikadressing och krispig kålsallad
3.84 (75)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • mjölk
  • olja
Strimlad vitkål
250 g
Persillade
1 påse
(Svaveldioxid)
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Ajvar relish
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Salt
½ krm
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Olja
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 586 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Lägg strimlad vitkål i en bunke. Tillsätt persillade, vitvinsvinäger och lite olivolja. Blanda ihop väl.
 Blanda matyoghurt, ajvar relish och salt i en liten skål.
 Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 burgare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciaburgare på medelvärme ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta. 
 Skiva tomat och rödlök. Värm hamburgerbröden snabbt i stekpannan.
Fyll hamburgerbröden med rostad paprikadressing, ruccola, salsicciaburgare, tomat och rödlök. Servera med krispig vitkålssallad.
Smaklig måltid!