Kycklinglår på ben med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad
Utan gluten

Kycklinglår på ben med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad

3.43 (92)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
Halvera cocktailtomater. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Servera kycklinglår med örttäcke, rostad potatis, tzatziki och tomatsallad.
Smaklig måltid!