Asiatiska fishcakes med mangosalsa, srirachadressing och koriander
4.05 (629)
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- socker
- salt
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Lime, zest
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
Panko
1 förp
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Clariasfärs
250 g
Olja
Koriander
10 g
Röd chili
½ st
Mango
1 st
Jasminris
135 g
Rödkål
300 g
Lime, saft
1 st
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 801 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För ännu frasigare fishcakes! Dubbelpanera biffarna istället, det vill säga vänd dem i vetemjöl och ägg innan du panerar med panko.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt, srirachasås, japansk soja och sesamolja i en skål.
Finhacka koriander. Finhacka röd chili (för en mildare salsa, ta bort frö och fröfäste från chilin). Skala och skär mango i små bitar. Lägg allt i en skål och blanda ihop.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka koriander. Lägg allt i en bunke tillsammans med pressad vitlök, ägg, 2 msk panko, japansk soja, sesamolja och clariasfärs. Blanda ihop färsen ordentligt. Forma till 2 biffar. Lägg resten av pankon på en tallrik och panera biffarna på bägge sidor.
Skär rödkål tunt med en vass kniv eller hyvla med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med pressad saft från den använda limen, socker och salt.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade biffarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera nystekta fishcakes med srirachadressing, mangosalsa, limedressad rödkål och jasminris.
Smaklig måltid!