Gnocchi alla Sorrentina med kalkonbacon, mozzarella och parmesan

Gnocchi alla Sorrentina

med kalkonbacon, mozzarella och parmesan
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Kalkonbacon
100 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Gnocchi
500 g
(Vete)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
742 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
102 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Mät upp vatten i den använda förpackningen med krossade tomater för att få ut allt!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Finhacka gul lök. Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs kalkonbacon och lök ca 2 min. 
Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater och vatten (se tips!). Koka upp. Smaka av med salt, socker och lite nymald svartpeppar.
 Blanda ner potatisgnocchi i tomatsåen och lägg över allt i en ugnsform.
Dela mozzarella i mindre bitar. Riv parmesan. Fördela mozzarella och parmesan över gnocchin. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten blivit gratinerad.
Klyfta tomat. Servera gnocchi alla Sorrentina med tomat och ruccola.
Smaklig måltid!