Gnocchi alla Sorrentina
med kalkonbacon, mozzarella och parmesanNytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Kalkonbacon
100 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Gnocchi
500 g
Mozzarella
1 förp
Parmesanost
1 bit
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 742 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 102 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Mät upp vatten i den använda förpackningen med krossade tomater för att få ut allt!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka gul lök. Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs kalkonbacon och lök ca 2 min.
Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater och vatten (se tips!). Koka upp. Smaka av med salt, socker och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner potatisgnocchi i tomatsåen och lägg över allt i en ugnsform.
Dela mozzarella i mindre bitar. Riv parmesan. Fördela mozzarella och parmesan över gnocchin. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten blivit gratinerad.
Klyfta tomat. Servera gnocchi alla Sorrentina med tomat och ruccola.
Smaklig måltid!