Mexikanska räk- och majsfritters med chilimajonnäs och koriander
Laktosfri

Mexikanska räk- och majsfritters med chilimajonnäs och koriander

3.6 (102)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • vetemjöl
  • salt
  • olja
Majs
1 förp
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Ägg
1 st
(Ägg)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Olja
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Chilimajonnäs
1 förp
(Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 792 kcal
  • Fett: 41 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden innan servering!

 Häll av majs och räkor. Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk, salt, koriander och majs i en bunke. Mixa ihop till en grov smet med stavmixer. Blanda ner räkorna i smeten.
 Skär isbergssallad i mindre bitar. Skiva rödlök. Klyfta lime. Lägg allt på ett fat eller i separata skålar. 
 Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en matsked i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 8 biffar.
Servera nystekta majs- och räkfritters i tortillabröd tillsammans med isbergssallad, rödlök, koriander, chilimajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!