Vegetariskt
Pasta med ostsås, broccoli och tomat- och basilikasallad
3.47 (94)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Mezze maniche rigate
200 g
Broccolibuketter
1 förp
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 dl
Crème fraiche
½ dl
Tanelli hårdost
2 st
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Basilika creme
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Riv Tanelliost på fina sidan av rivjärnet.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelse på förpackningen. Låt broccolibuketter koka med de sista 2 minuterna.
Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Vispa ner vatten och crème fraiche, lite i taget. Koka ca 3 min. Vispa ner den rivna osten. När osten smält, dra från värmen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat och lägg i en bunke. Blanda ner basilika creme och ruccola.
Häll av pastan och broccolin. Lägg tillbaka i kastrullen och rör ned ostsåsen. Blanda väl. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera ost- och broccolipasta med tomat- och basilikasallad.
Smaklig måltid!