Thailand
Laktosfri
Tom Yum - Thailändsk soppa
med limeblad, citrongräs, ägg och räkorNytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
Lime
1 st
Räkor, (300g)
1 förp
Champinjoner
125 g
Ingefära
1 bit
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Citrongräs
1 st
Grön chili
½-1 st
Olja
Tomatpuré
½ förp
Fisksås
1 förp
Limeblad
1 förp
Vatten
5 dl
Lime
Ägg
2 st
Broccoli
1 st
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 469 kcal
- Fett:
- 9 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Häll av räkor och lägg i en skål. Blanda räkorna med limeskal och pressad saft från halva limen. Låt dra tills servering.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela i två delar.
Skiva champinjoner. Skala och skiva ingefära. Finhacka gul lök och vitlök. Skär grön chili i skivor. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Krossa roten på citrongräs, använd exempelvis baksidan av kniven.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och stek lök, vitlök, ingefära, chili och tomatpuré i ca 2 min. Tillsätt champinjoner, vatten, fisksås, citrongräs och limeblad. Låt koka upp och sjud tills servering.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Lägg i den skurna broccolin och låt koka med de sista 2 minuterna.
Ta upp citrongräs och limeblad från buljongen. Smaka av med pressad saft från den använda limen.
Fördela äggnudlar och broccoli i skålar. Häll på buljongen med svamp. Toppa med ägg, koriander och marinerade räkor. Servera direkt!
Smaklig måltid!