Spaghetti med pinjenötter, rostad fänkål och citron- och timjanströssel
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Spaghetti med pinjenötter, rostad fänkål och citron- och timjanströssel

3.69 (103)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • balsamvinäger
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron, skal
½ st
Timjan
10 g
Olivolja
Panko
½ dl
(Vete)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Pinjenötter
20 g
Vitlök
½ klyfta
Ruccola
30 g
Olja
2 msk
Salt
1 krm
Citron, saft
½ st
Tomatmix
1 förp
Timjan
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Balsamvinäger
1 tsk
Spaghetti
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 691 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Kvarta fänkål på längden och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills fänkålen är mjuk.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka timjan. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs panko och pressad vitlök ca 2 min, tills det blivit gyllenbrunt och frasigt. Blanda ner citronskal, timjan och salt. Stek ihop ytterligare ca ½ min.
 Lägg pinjenötter, pressad vitlök, ruccola och neutral olja i en mixerbunke. Mixa till en röra med stavmixer. Smaka av med salt och ca ½ msk pressad citronsaft.
 Halvera tomater och finhacka timjan. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, salt, svartpeppar och balsamvinäger.
Koka spaghetti enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet (ca ½ dl). Banda nykokt pasta och ruccolapesto i kastrullen, späd med pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp pestoblandad spaghetti i tallrikar. Toppa med citron- och timjanströssel och servera med rostad fänkål och tomatsallad.
Smaklig måltid!