Kyckling med rostade rotfrukter och mild chilisås

ViktVäktarna

Utan gluten
10
Points®värde per portion

Kyckling med rostade rotfrukter och mild chilisås

4.21 (490)
Under 45 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sweet chilisås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och rödlök. Skala och skär morötter i stavar. Lägg potatis och morot på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Lägg rödlöken på plåten med potatisen efter halva tillagningstiden. 
 Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
 Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter, chilisås och ruccola. 
Smaklig måltid!