Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön och salladslök
Vegetariskt

Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön och salladslök

3.94 (538)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • olja
Champinjoner
125 g
Japansk soja
25 ml
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Socker
1 msk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salladslök
1 förp
Rädisor
1 förp
Koriander
20 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vetemjöl
1 ¼ dl
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Ägg
3 st
(Ägg)
Salt
1 krm
Vitkål
250 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Kvarta champinjoner. Koka upp japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull. Tillsätt svampen och låt koka ca 1 min. Dra från värmen och låt stå till servering.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål. 
Finstrimla salladslök och skiva rädisor så tunt som möjligt. Lägg i en bunke med iskallt vatten. 
Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla vitkål och blanda ner i smeten.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pannkakssmeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun. 
 Grovhacka koriander (även stjälken). Häll av salladslök och rädisor.
Dela på pannkakan, så att det blir 2 halvor. Lägg upp på tallrik och ringla över majonnäs och teriyakisås. Toppa med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön, rädisor, salladslök och koriander.
Smaklig måltid!