Kikärt- och broccolibiffar med rostad potatis och brysselsallad med hasselnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Kikärt- och broccolibiffar med rostad potatis och brysselsallad med hasselnötter

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Brysselkål
1 förp
Hasselnötter
40 g
(Hasselnötter)
Olivolja
Salt
Rött äpple
1 st
Kikärtor
1 förp
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
2 ½ msk
(Vete)
Olivolja
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Mixa broccoli och kikärtor i omgångar och blanda ihop om du har en mindre mixerbunke!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Dela potatis och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt.
Lägg brysselkål på andra sidan plåten och blanda med lite olivolja och salt. Rosta allt mitt i ugnen ca 20 min. Tillsätt hasselnötterna när det återstår 5 min.
Häll av kikärtor. Skär broccoli i mindre bitar och koka mjuk ca 3 min. Lägg kikärtor och avhälld broccoli i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer (se tips!). Vänd ner vetemjöl.
Forma smeten till fyra biffar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
Tärna rött äpple. Blanda med rostad brysselkål och nötter direkt på plåten.
Blanda imat fraiche med persillade och salt i en skål.
Servera kikärt- och broccolibiffar med rostad potatis, brysselsallad och vitlökssås. 
Smaklig måltid!