Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Kikärt- och broccolibiffar med rostad potatis och brysselsallad med hasselnötter
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Havre·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Brysselkål
1 förp
Hasselnötter
40 g
Olivolja
Salt
Rött äpple
1 st
Kikärtor
1 förp
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
2 ½ msk
Olivolja
Imat fraiche
1 dl
Persillade
½ påse
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Mixa broccoli och kikärtor i omgångar och blanda ihop om du har en mindre mixerbunke!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt.
Lägg brysselkål på andra sidan plåten och blanda med lite olivolja och salt. Rosta allt mitt i ugnen ca 20 min. Tillsätt hasselnötterna när det återstår 5 min.
Häll av kikärtor. Skär broccoli i mindre bitar och koka mjuk ca 3 min. Lägg kikärtor och avhälld broccoli i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer (se tips!). Vänd ner vetemjöl.
Forma smeten till fyra biffar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
Tärna rött äpple. Blanda med rostad brysselkål och nötter direkt på plåten.
Blanda imat fraiche med persillade och salt i en skål.
Servera kikärt- och broccolibiffar med rostad potatis, brysselsallad och vitlökssås.
Smaklig måltid!