Grekiska fläskfärsbullar med citron, krämig gurksallad och bulgur
4.09 (223)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ströbröd
- mjölk
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Citron, zest
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Mixsallad
65 g
Röd paprika
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 620 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, salt, örtmix och fläskfärs. Forma färsen till ca 10 köttbullar. Stek köttbullarna runtom ca 7 min i en stekpanna med olivolja, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna gurka. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär röd paprika i stavar och lägg på ett litet fat. Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp mixsallad i en serveringsskål. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera grekiska fläskfärsbullar med bulgur, gurkyoghurt, sallad, paprika och citronklyfta.
Smaklig måltid!