Kinesisk kalkonwok med ingefära, vitlök och pak choy
Laktosfri

Kinesisk kalkonwok med ingefära, vitlök och pak choy

4.03 (344)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten
  • salt
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Kinesisk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Olja
Salt
Vetemjöl
Chili flakes
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Fräs vitlök och ingefära ca 1 min, pudra ner vetemjöl och blanda runt. Blanda ner japansk soja, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 3 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär pak choy och röd paprika i mindre bitar. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i tunna strimlor. Lägg kalkonköttet på ett fat eller i en rymlig bunke. Krydda köttet med lite salt och blanda med vetemjöl.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet tills de fått fin yta och är helt genomstekt, ca 5 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur woken.
Tillsätt lite mer olja till woken. Fräs alla grönsaker ca 1 min, krydda med lite salt. Tillsätt det stekta kalkonköttet och woksås. Låt koka ihop ca 1/2 min.
Strö lite chili flakes över woken. Servera med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!