Raggmunkar med bacon, lingon och spetskålssallad

Raggmunkar med bacon, lingon och spetskålssallad

4.22 (312)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vetemjöl
  • salt
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Smör
(Mjölk)
Spetskål
1 st
Rödlök
1 st
Rött äpple
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Bacon
1 förp
Rårörda lingon
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 808 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 101 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd två stekpannor för kortare tillagningstid!

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen. 
 Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten. 
Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 1 1/2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på plåten i ugnen och varmhåll fram till servering.
Strimla spetskål tunt, gärna med mandolin. Skiva rödlök tunt. Tärna rött äpple. Blanda allt i en salladsskål med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
Stek bacon i den använda stekapannan ca 4 min, tills den är knaprig. Låt rinna av på lite hushållspapper till servering. 
Servera raggmunk med krispigt bacon, rårörda lingon och äpple- och spetskålssallad. 
Smaklig måltid!