Färdiga chicken nuggets med ris, plockgrönsaker, sweet chilisås och vitlöksdipp

Färdiga chicken nuggets med ris, plockgrönsaker, sweet chilisås och vitlöksdipp

3.93 (73)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Basmatiris
125 g
Snackgurka
1 st
Morot
2 st
Cocktailtomater
250 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
½ krm
Sweet chilisås
1 förp
Olja
½ msk
Chicken nuggets
1 förp
(Selleri, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 704 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 93 g
  • Protein: 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Skär snackgurka och morot i stavar. Lägg upp gurka, morot och cocktailtomater på ett fat. 
Blanda matyoghurt, persillade och salt i en skål. 
Lägg sweet chilisås i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chicken nuggets ca 2 min per sida, tills gyllene.
Servera chicken nuggets med nykokt basmatiris, plockgrönsaker, vitlöksdipp och sweet chilisås.
Smaklig måltid!