Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
3.87 (532)
Under 30 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
1 st
Olja
1 tsk
Curry
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Lime
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala ingefära. Grovhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat.
Tärna tomat. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner tomat och stek ytterligare ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa keemacurry med koriander. Servera med basmatiris och gurkstavar.
Smaklig måltid!