Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
14
Points®värde per portion

Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

3.87 (502)
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    20 g
    Gurka
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomat
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Curry
    ½ msk
    Spiskummin
    ½ tsk
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Lime
    1 st
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skala ingefära. Grovhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat. 
     Tärna tomat. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner tomat och stek ytterligare ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    Grovhacka koriander. Skär gurka i stavar och ställ i glas.  
    Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
    Toppa keemacurry med koriander. Servera med basmatiris och gurkstavar. 
    Smaklig måltid!