Fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter

Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olivolja
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Kapris
1 burk
Små vita bönor
1 förp
Ruccola
30 g
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Vatten
1 msk
Olivolja
1 msk
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Zucchini
1 st
Olivolja
1 msk
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 543 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
 Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, socker, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
Skiva fänkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Häll av kapris. Häll av och skölj små vita bönor. Lägg potatis, fänkål, lök, kapris och bönor i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. Vänd ner ruccola vid servering.
 Skär zucchini i fyra skivor på längden. Pensla på lite olivolja och krydda med örtmix och salt. Grilla eller stek zucchinin i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida.
Servera fransk potatissallad med grillad zucchini och valnötter.
Smaklig måltid!