Vegetariskt
Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd
Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- svartpeppar
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
½ msk
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
Hummus
½ förp
Fetaost
50 g
Snackoliver
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 717 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen till servering. Dela sedan pitabröden i fyra delar.
Koka bulgur enligt anvning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna tomat. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost.
Blanda kokt bulgur med tomat, persilja, pressad citronsaft, olivolja och lite nymald svartpeppar i en skål.
Servera tabbouleh i två skålar. Toppa med hummus, smulad fetaost, snacksoliver och pitabröd.
Smaklig måltid!