Potatis- och purjolökssoppa med krispigt kycklingbacon, äpple och krutonger
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vitvinsvinäger
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
- olja
Purjolök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Bakpotatis
1 st
Smör
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
Kycklingbacon
1 förp
Grönt äpple
1 st
Krutonger
1 förp
Olja
Surdegspavé
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 763 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 96 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela och skölj purjolök ordentligt. Skiva purjolöken och vitlök. Skala bakpotatis och skär i mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme och fräs purjolök, vitlök och torkad timjan ca 4 min, utan att det får färg. Tillsätt potatis, vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och salt. Koka under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen
Strimla kycklingbacon. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingbacon ca 4 min, tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Det går också bra att klyfta äpplet och servera vid sidan av.
Tillsätt crème fraiche till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Toppa potatis- och purjolökssoppa med knaperstekt kycklingbacon, äpple och krutonger. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!