Vegetarisk pad thai med jordnötter
3.67 (648)
Under 35 min
14 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- socker
- ägg
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
½ msk
Japansk soja
25 ml
Srirachasås
½ tsk
Lime
1 st
Hackade jordnötter
30 g
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Röd paprika
½ st
Sockerärtor
1 förp
Sesamolja
1 tsk
Hackade jordnötter
10 g
Koriander
20 g
Ägg
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och riv ingefära. Lägg pressad vitlök, riven ingefära, ättiksprit, socker, japansk soja, srirachasås, pressad limesaft och jordnötter i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med srirachasås för extra hetta.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök, pak choy och röd paprika. Strimla sockerärtor.
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rödlök och röd paprika ca 3 min. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen börjar stelna. Blanda ner pak choy, sockerärtor, dressing och risnudlar. Låt allt bli varmt.
Toppa woken med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!