Linguine med ugnsbakade cocktailtomater, ajvar, kikärtor och fetaost
Vegetariskt

Linguine med ugnsbakade cocktailtomater, ajvar, kikärtor och fetaost

Rätten saknar betyg
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper
Cocktailtomater
250 g
Ajvar relish
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 672 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 96 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Lägg cocktailtomater i en smord ugnsformBlanda med ajvar relish, torkad oregano, balsamvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Mosa de färdiga tomaterna och blanda med såsen.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med persillade, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta plåten över formen med tomater ca 15 min.
Häll av pastan och spara 1/2 dl av pastavattnet. Blanda nykokt linguine med sparat pastavatten, babyspenat och ugnsbakade tomater. 
Servera pastan toppad med rostade kikärtor och smulad fetaost.
Smaklig måltid!