Gryta ala stroganoff style med grillad skivad kycklingfilé, champinjoner och ruccola

Gryta ala stroganoff style med grillad skivad kycklingfilé, champinjoner och ruccola

3.9 (100)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Olivolja
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
1½ tsk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
⅔ tärning
Tomatpuré
2 msk
Skivad kycklingfilé
1 förp
Basmatiris
125 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 639 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla purjolök och kvarta champinjoner.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök ca 4 min. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. 
Blanda ner vispgrädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 4 min. Dela kyckling en gång och lägg ner i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera kycklinggryta med basmatiris och ruccola. 
Smaklig måltid!