Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka

Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka

4.01 (369)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • olja
Potatis
400 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 förp
Ägg
2 st
(Ägg)
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Vatten
½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ tärning
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Ströbröd
(Ägg)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 704 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna det asiatiska ströbrödet panko istället för ströbröd, för en frasigare fisk!

Koka potatis i lättsaltat vatten.
Hyvla gurka i långa remsor med en osthyvel (eller mandolin). Strimla rödlök så tunt som möjligt. Blanda ihop socker, salt och vitvinsvinäger i en liten bunke. Blanda ner gurka och rödlök i vinägerblandningen. Låt stå till servering.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen.
Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten och vispgrädde, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda 5-6 min. Grovhacka de kokta äggen. Blanda ner hackat ägg i såsen och dra kastrullen från värmen. 
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl, ägg (uppvispat) och ströbröd i tre separata tallrikar. Vänd torskfilén först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek panerad torsk i en stekpanna med lite neutral olja 2-3 min per sida.
Häll bort vätskan från gurkan och rödlöken.
Servera nystekt torsk med äggsås, sötsyrlig gurka och potatis. Toppa med nyklippt krasse.
Smaklig måltid!