Laktosfri
Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris
4.24 (280)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
Vatten
1½ dl
Chili flakes
¼ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Kinesisk soja
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 625 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Klyfta pak choy och röd paprika tunt.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs med lite salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt japansk soja, vatten, chili flakes (efter egen smak), vitvinsvinäger, socker och majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite kinesisk soja.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och röd paprika ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera fläskfärspanna med jasminris och grönsaker. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!