ViktVäktarna
Vegetariskt
Pasta all'arrabbiata med fetaost, ruccola och valnötter
3.74 (349)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
125 g
Valnötter
15 g
Fetaost
50 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 3.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, chili flakes, socker och salt. Låt puttra till steg 6. Smaka av med lite salt.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tärna aubergine smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen med rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg.
Grovhacka valnötter. Smula fetaost.
Blanda nykokt pasta med arrabbiatasås. Servera toppad med aubergine, fetaost, valnötter och ruccola.
Smaklig måltid!