Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Gurka
1 st
Dill
10 g
Citron
1 st
Dill
10 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven mozzarella
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 563 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare ca 5 min, tills gratängen fått fin färg.
Tärna gurka smått. Finhacka dill. Lägg upp i skålar eller blanda allt till en sallad. Klyfta den använda citronen.
Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, dill och citronklyftor.
Smaklig måltid!