ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Ramensoppa med nudlar, champinjoner, ägg och sesamfrön
3.62 (179)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Ägg
2 st
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
Champinjoner
200 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Koriander
10 g
Olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Japansk sojasås
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Broccoli
1 st
Purjolök
½ st
Olja
1 tsk
Japansk sojasås
½ msk
Sesamfrön
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela.
Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering).
Hetta upp rikligt med neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjolök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna ca 4 min. Slå på japansk soja och vänd ner sesamfrön. Fräs ytterligare ca 1 min.
Fördela nudlar, ägghalvor och sesamstekt broccoli i två skålar. Slå på den varma ramenbuljongen. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!