Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta

ViktVäktarna

Laktosfri

Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser, couscous och mynta

3.89 (370)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Couscous
1 dl
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Morötter
300 g
Gul lök
½ st
Torkade aprikoser
20 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Spiskummin
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Mynta
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och häll över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, chili flakes, kinesisk soja, vatten och köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Servera nötfärsgrytan med couscous. Toppa med mynta!
Smaklig måltid!