Smak av Jul
Köttbullar med karamelliserad rödkål
med hasselnötter och ingefärsgräddsås4.3 (93)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- socker
- balsamvinäger
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
Vetemjöl
2 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Mjölk
½ dl
Vispgrädde
½ dl
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
½ tsk
Kruspersilja
20 g
Hasselnötter
20 g
Rödkål
300 g
Smör
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Balsamvinäger
2 msk
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 766 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg ströbröd, mjölk, ägg, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda runt och låt svälla någon minut. Blanda ner nötfärs och forma smeten till ca 12 köttbullar.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek köttbullarna runtom, ca 4 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Vispa ner malen ingefära, vatten, mjölk, vispgrädde, oxbuljong och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min.
Grovhacka persilja och hasselnötter. Strimla rödkål. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs rödkålen ca 4 min, tills den är mjuk och börjar få fin färg. Tillsätt socker, salt och balsamvinäger. Låt kålen koka ihop och bli lite glansig och karamelliserad. Blanda ner hasselnötter och persilja vid servering.
Servera köttbullar med kokt potatis, karamelliserad rödkål och ingefärsgräddsås.
Smaklig måltid!