Kyckling- och rotfruktssoppa med morot, rotselleri och dragon
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Kycklingsoppa
Morot
2 st
Rotselleri (Selleri)
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ msk
Curry
½ tsk
Vatten
3½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Kycklingsoppa: Skala och tärna morot och rotselleri i små tärningar. Strimla gul lök och finhacka vitlök.
- Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs morötter, rotselleri och gul lök ca 5 min. Tillsätt vitlök och curry, fräs ytterligare ca ½ min.
- Tillsätt vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt koka upp.
- Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm och lägg ner i den kokande soppan. Koka upp och sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är klar och rotfrukterna mjuknat något.
- Blanda ner Milda mat och majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera kycklingsoppan i djupa skålar.