Linas flygande Jacob - Kyckling med bacon, jordnötter, curry och chilisås

Linas flygande Jacob - Kyckling

med bacon, jordnötter, curry och chilisås
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Basmatiris
135 g
Kycklinginnerfilé
280 g
Tärnat bacon
½ förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Hackade jordnötter
½ förp
(Jordnötter)
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Curry
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Srirachasås
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
716 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kyckling i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bacon ca 2 min. Tillsätt kycklingen och pressad vitlök, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över allt i en ugnsform.
 Finhacka gul lök. Smält lite smör i en liten kastrull. Bryn löken ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner vatten och vispgrädden, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong, curry, tomatpuré och srirachasås (efter smak),  låt sjuda ca 5 min.
Häll currysås över kycklingen i formen. Strö över hackade jordnötter och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
 Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med mixsallad.
Servera gratinerad kyckling med basmatiris och sallad.
Smaklig måltid!