Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
16
Points®värde per portion

Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili

4.11 (568)
Under 30 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Balsamvinäger
1 msk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Socker
½ msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Rödlök
1 st
Olja
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Basmatiris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Vispa ihop japansk sojasås, balsamvinäger, sesamolja och socker i en skål, tills sockret lösts upp.
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och grovriv morot. Klyfta rödlök. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vitlök, ingefära och chili flakes några sekunder. Tillsätt kalkonfärs och rödlök, fräs ytterligare ca 4 min. Krydda med salt. Häll på den sötsura såsen och rör ner morötterna.
Låt sjuda ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Späd med lite vatten om kalkonfärsen upplevs torr. 
Servera sötsur kalkonfärs med nykokt basmatiris. 
Smaklig måltid!