Medelhavskyckling med cosucous, oliver och pärontziki

Medelhavskyckling med cosucous

oliver och pärontziki
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Örtmix
½ förp
Cocktailtomater
125 g
Snackoliver
1 förp
Olivolja
½ msk
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Päron
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 609 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg kycklingfilé i en smord ugnsform och krydda med salt och örtmix. Lägg cockailtomater och snackoliver ovanpå. Ringla över olivolja och krydda med lite mer salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Grovriv päron. Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Servera örtkryddad kyckling med rostade tomater, oliver, couscous och pärontziki. 
Smaklig måltid!