BBQ-pork med klyftpotatis, vitlöksstekt broccoli och limesmör
Laktosfri
Utan gluten

BBQ-pork med klyftpotatis, vitlöksstekt broccoli och limesmör

3.91 (283)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • rumstempererat smör
  • svartpeppar
Olivolja
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
BBQ-sås
1 förp
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Lime, skal
Rumstempererat smör
25 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Limesaft
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 581 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis i klyftor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Rör om efter halva tiden.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Mosa ihop smör, limeskal, salt och nymald svartpeppar i en skål.
 Skär broccoli i mindre buketter. Skiva stammen tunt. Strimla rödlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek broccoli, rödlök, vitlök och salt ca 2 min. Pressa över saft från den använda limen. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
 Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Häll på BBQ-såsen och stek ytterligare ca 1 min.
Servera BBQ-pork med en klick limesmör, klyftpotatis och vitlöksstekt broccoli.
Smaklig måltid!