Ugnsbakad torsk med indisk sås och gurka- och jalapeñosallad
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad torsk med indisk sås och gurka- och jalapeñosallad

Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Basmatiris
135 g
Olja
1 msk
Curry
2 tsk
Malen koriander
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Olja
Salt
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 647 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk jalapeño kan variera i styrka, använd efter smak.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Ringla lite neutral olja i en ugnsform och sprid ut torskfilé. Ringla över lite mer olja och krydda med lite salt. Baka i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
 Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs curry och malen koriander i ca 30 sekunder. Tillsätt krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Koka ca 6 min. Rör ner coconut creme och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Skiva gurka. Skiva rödlök och jalapeño tunt (se tips!). Lägg allt i en skål och blanda ner vitvinsvinäger och lite salt.
Servera ugnsbakad torsk med indisk sås, gurka- och jalapeñosallad och basmatiris.
Smaklig måltid!