Stekt lax i mild kinesisk sås med sesamfrön, päron- och gurksallad
Laktosfri

Stekt lax i mild kinesisk sås med sesamfrön, päron- och gurksallad

3.96 (107)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • vatten
Olja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Snackgurka
1 st
Päron
1 st
Malen ingefära
½ tsk
Kinesisk soja
3 tsk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
½ förp
Socker
¾ msk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
¾ dl
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att servera päron, gurka och dressing separat!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllene. 
 Blanda ihop neutral olja, vitvinsvinäger och salt i en rymlig skål. Tärna gurka och päron. Blanda ner grönsakerna i skålen med dressing (se tips!).
 Blanda malen ingefära, kinesisk soja, tomatpuré och socker i en skål. Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs lax med pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt såsen och vatten, låt koka ihop ca 1 min, tills laxen är klar. 
Klyfta lime. Servera lax i kinesisk sås med jasminris, päron- och gurksallad och limeklyfta. Toppa med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!