Garofalo
Vegetariskt
Linguine alle verdure med halloumigremolata
3.88 (957)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Linguine
200 g
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Halloumi
100 g
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 675 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 91 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär zucchini i tärningar. Klyfta rödlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, balsamvinäger och smulad grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Tärna halloumi smått. Finhacka bladpersilja. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min, tills den fått fin färg. Lägg i en skål och blanda med persilja, citronskal och pressad saft från halva citronen.
Vänd ner nykokt pasta i grönsakssåsen. Servera linguine alle verdure toppad med halloumigremolata.
Smaklig måltid!