Vegetarisk ugnsomelett med potatis och champinjoner

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt
6
Points®värde per portion

Vegetarisk ugnsomelett med potatis och champinjoner

Rätten saknar betyg
Under 50 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande margarin
  • svartpeppar
  • tomatpuré
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Gul lök
1 st
Röd paprika
½ st
Champinjoner
125 g
Flytande margarin
½+½ tsk
Paprikapulver
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Tomat
1 st
Ägg
2 st
(Ägg)
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Tomatpuré
1 msk
Mixsallad
65 g
Röd paprika
½ st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera bakpotatis och skär halvorna i tunna skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och krydda med lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. 
Strimla gul lök. Skär röd paprika och champinjoner i mindre bitar. Hetta upp ½ tsk flytande margarin i en rymlig stekpanna och fräs lök, paprika och svamp ca 4 min. Krydda med paprikapulver, lite salt och nymald svartpeppar. Smörj en ugnsform (ca 15x20 cm) med ½ tsk flytande margarin.
Häll av och skölj små vita bönor. Skiva tomat. Lägg rostade potatisskivor, grönsaksfräs, vita bönor och tomatskivor i ugnsformen.
Sänk ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Vispa ihop ägg, Milda mat, tomatpuré, ½ tsk salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i formen med grönsaker och grädda mitt i ugnen ca 20 min tills omeletten fått fin färg och äggstanningen stelnat. 
 Skär resten av den röda paprikan i mindre bitar. Blanda med mixsallad i en salladsskål.
Servera vegetarisk ugnsomelett med sallad.
Smaklig måltid!