Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås
4.14 (1249)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- ströbröd
- smör
- vetemjöl
- socker
- köttbuljong
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Nötfärs
250 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rött äpple
2 st
Rödlök
2 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g
Smör
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Socker
½ tsk
Mjölk
2 ½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 609 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda potatis med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform.
Klyfta äpple och rödlök. Lägg i formen runt köttfärslimpan. Krydda med torkad timjan och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills köttfärslimpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Smält smör i en liten kastrull och pudra över vetemjöl. Rör ner socker, mjölk, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med äpplen, brunsås och rostad potatis. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!