Kotlett Greta med kall löksås och sötsur gurka
Utan gluten

Kotlett Greta med kall löksås och sötsur gurka

4.1 (135)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • smör
  • svartpeppar
  • äggula
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Socker
2 krm
Salt
1 ½ krm
Torkad salvia
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
½ msk
(Mjölk)
Äggula
1 st
(Ägg)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i tärningar (ca 2x2 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta i övre delen av ugnen 18-20 min, tills den fått fin färg.
Skiva gurka i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, blanda runt då och då.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, socker, salt och torkad salvia 4-5 min. Lägg över i en skål för att svalna lite. Torka ur och spara stekpannan. Rör ner matyoghurt i löken och smaka av med lite nymald svartpeppar. 
Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora tärningar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek köttet 5-6 min, tills det är genomstekt (innertemp 72°C). Lägg äggula i en bunke och blanda ner dijonsenap. Vänd ner det stekta köttet i senapsblandningen.
Grovhacka bladpersilja och blanda med gurkan. Servera kotlett Greta med rostade potatistärningar, kall löksås och sötsur gurka.
Smaklig måltid!