Färsbiffar med rosmarin och tzatziki
Utan gluten

Färsbiffar med rosmarin och tzatziki

3.98 (282)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • vatten
Rödlök
1 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
½ msk
Gurka
0.5 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 558 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta rödlök. Lägg småpotatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad rosmarin. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera färsbiffar med rostad potatis, tzatziki och cocktailtomater.
Smaklig måltid!