0,6 kg CO2e
Vegetariskt
Chilihet svamppasta med portabello och sesamfrön
4.19 (1375)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- tomatpuré
Casarecce
200 g
Babyspenat
65 g
Bladpersilja
20 g
Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Smör
½ msk
Sesamfrön
1 förp
Japansk soja
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Vispgrädde
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 611 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 77 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skiva salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering).
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat.
Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré och vispgrädde. Låt koka ihop ca 1 min.
Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampfräs, sparat pastavatten och babyspenat.
Toppa het svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.
Smaklig måltid!