Korea
Laktosfri
Japchae - sojamarinerade äggnudlar med grönsaker, sesamfrön och räkor
4.12 (99)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
Äggnudlar
1 förp
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Shiitake
100 g
Olja
Salt
Sesamfrön
½ förp
Räkor
1 förp
Röd chili
½-1 st
Sesamfrön
½ förp
Japansk soja
1 förp
Socker
1 msk
Sesamolja
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 507 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 68 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Rosta alla sesamfrön i en torr och het rymlig stekpanna. Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
Blanda japansk soja, socker, sesamolja, pressad vitlök, sesamfrön och nymald svartpeppar i en skål.
Skala morot. Strimla morot, röd paprika, gul lök och pak choy. Skär shiitake i mindre bitar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, gul och shiitake ca 5 min. Krydda med lite salt. Lägg allt i en salladsskål.
Lägg ner avhällda äggnudlar i salladsskålen tillsammans med röd paprika och pak choy. Tillsätt dressingen och blanda väl. Låt gärna allt marineras i ca 5 min.
Häll av räkor och strimla röd chili, blanda ner i nudelsalladen. Servera i djupa skålar och toppa med resten av sesamfröna.
Smaklig måltid!