Rosmarinstekt kyckling med tzatziki, bulgur och ruccola

Rosmarinstekt kyckling med tzatziki, bulgur och ruccola

3.71 (149)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 494 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gurka och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymalen svartpeppar.
Krydda minutfilé med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Skär resten av gurkan i mindre bitar och strimla rödlök tunt. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinstekt kyckling med bulgur, tzatziki och ruccolasallad.
Smaklig måltid!