Vegetariskt
Grillad halloumisallad med bulgur och tzatziki
3.99 (535)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Röd paprika
1 st
Zucchini
½ st
Halloumi
250 g
Citron
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 691 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
Klyfta röd paprika. Skiva zucchini och halloumi.
Grovriv zucchini och pressa ur vätskan. Blanda zucchini, matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Stek eller grilla (i grillpanna) citronhalvan med snittytan nedåt ca 5 min, tills den är mjuk och har fått ordentligt med färg. Grilla eller stek grönsakerna och halloumin runt om tills de är mjuka och fått fin färg. Lägg över på en skärbräda allt eftersom det blir klart och skär i mindre bitar.
Blanda bulgur, ruccola, pressad saft från den grillade citronen och lite olivolja på ett fat. Fördela grillade grönsaker och halloumi ovanpå. Servera halloumisalladen med tzatziki.
Smaklig måltid!