Laktosfri
Asiatisk fläskfärs med ingefära, mynta och nemsås
4.34 (293)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Sambal oelek
- socker
- vitvinsvinäger
- olja
- salt
Lime
1 st
Morot
2 st
Mynta
10 g
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Fisksås
1 ½ msk
Ingefära
1 bit
Salladslök
1 förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
½ msk
Salt
2 krm
Jasminris
125 g
Mynta
10 g
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 646 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg morötter och limeskal i en skål. Blanda med pressad limesaft.
Finhacka myntablad och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek, socker, vitvinsvinäger och fisksås.
Skala och finriv ingefära. Strimla salladslök grovt. Plocka bladen från romansallad.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 5 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt ingefära, salladslök, pressad vitlök, kinesisk soja och salt. Fräs ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Fyll salladsblad med jasminris, morotssallad och fläskfärs. Ringla över nemsås och toppa med mynta!
Smaklig måltid!