Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron
3.99 (575)
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
2 msk
Vetemjöl
2 tsk
Mjölk
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Pepparrot
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Smör
1 msk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 568 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot efter smak, ta lite i taget.
Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna.
Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek torsken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
Klyfta citronen. Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.
Smaklig måltid!